+31 (0) 43 326 10 72
Gasrent Euregio
Punterweg 5
6222 NW, Maastricht

+31 (0) 43 326 10 72
[email protected]

Service & onderhoud

Om ervan verzekerd te zijn dat uw installaties altijd veilig en optimaal blijven presteren, is het van belang om regelmatig een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Tijdens zo'n onderhoudsbeurt wordt uw installatie grondig nagekeken. Versleten onderdelen worden vervangen en eventuele storingen en kleine defecten worden verholpen. Een optimaal functionerende installatie voorkomt niet alleen problemen, maar is ook beter voor uw energieverbruik. Bovendien zorgt regelmatig onderhoud dat de veiligheid gewaarborgd blijft.

Wanneer u een installatie aanschaft bij Gasrent Euregio, dan kunt u bij ons een servicecontract afsluiten. Hiervoor betaalt u een vast bedrag per maand gedurende een vooraf afgesproken periode. Tijdens die periode worden service en onderhoud zonder bijkomende kosten geleverd. Kortom, een servicecontract is essentieel voor een veilige, goed functionerende installatie.

Bijvullen

Bijvullen CV-ketel

Het kan voorkomen dat de waterdruk in uw verwarmingsinstallatie niet meer voldoende is. Wanneer dit het geval is, kan de verwarming uw woning niet goed meer verwarmen. U kunt de waterdruk aflezen op de meter van de CV-ketel. Bevindt de wijzer zich in het groene gedeelte, dan is de waterdruk voldoende. Bevindt de wijzer zich in het rode gedeelte, dan moet de CV-ketel bijgevuld worden. Dit is helemaal niet zo moeilijk en kunt u gemakkelijk zelf doen.

Voorafgaand aan het bijvullen dient u de stekker van uw CV-ketel uit het stopcontact te halen. U sluit de vulslang aan op de kraan en laat deze eerst vollopen, waarna u de vulslang op de CV-ketel kunt aansluiten. Zodra de meter weer in het groen staat, kunt u de vulslang weer loskoppelen.

Heeft u toch liever dat het bijvullen van uw CV-ketel door een specialist wordt gedaan? Geen probleem! Neemt u gerust contact met ons op.

Ontluchten

Ontluchten van radiatoren en expansievat

Wanneer er luchtbellen in de leidingen van uw verwarmingsinstallatie zitten, dan kan dit ervoor zorgen dat uw radiatoren slechts gedeeltelijk of niet meer goed opwarmen. Dit probleem kan worden verholpen door de radiatoren en het expansievat te ontluchten. Onderstaand een korte beschrijving hoe u dit zelf kunt doen.

Bij de huur, koop of overdracht van uw woning of bedrijfspand heeft u als het goed is een ontluchtingssleuteltje ontvangen. Hiermee kunt u het ventiel op uw radiatoren opendraaien. U begint altijd boven in het huis en werkt alle radiatoren naar beneden toe af. Zodra u het ventiel open draait, zult u lucht horen ontsnappen. Zodra er water uit begint te lopen, kunt u het ventieltje weer dichtdraaien. Houdt u er dus altijd een doek of emmer bij. Het ontluchten van het expansievat verloopt op dezelfde manier.

Heeft u liever dat het ontluchten van uw radiatoren en expansievat door een vakman wordt gedaan? Neemt u dan gerust contact op met Gasrent Euregio. Wij zijn u graag van dienst!

Onderhoudsabonnement

Gasrent Euregio adviseert al haar klanten om een onderhoudsabonnement af te sluiten, en wel om meerdere redenen. Ten eerste heeft u met een onderhoudsabonnement altijd een specialist achter de hand die kleine storingen of defecten direct kan verhelpen. Hierdoor blijven de installaties optimaal functioneren, wat het comfort in uw woning of bedrijfspand natuurlijk ten goede komt.

Wanneer u bij Gasrent Euregio Maastricht of Gasrent Euregio Lanaken een nieuwe installatie aanschaft, kunt u zeer voordelig een onderhoudsabonnement afsluiten. U betaalt hiervoor een vast bedrag per maand. U bent hiermee altijd voordeliger uit dan wanneer u achteraf een monteur moet bellen om met spoed iets te komen repareren en in één keer een grote som geld kwijt bent.

Profiteer van de voordelen van een onderhoudsabonnement bij Gasrent Euregio en sluit altijd een onderhoudabonnement af.

Storing melden

Voor het melden van een storing of defecten kunt u eenvoudig contact met ons opnemen. Wij doen er alles aan om u zo spoedig mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Algemeen storingsnummer

 

+31 (0) 43 326 1072